De suikerindustrie reageert op bewijs dat zoetstoffen betrokken zijn bij de obesitas-epidemie.
In termen van overtollig lichaamsvet kan de “goed gedocumenteerde obesitas-epidemie slechts een gevolg zijn van zijn het topje van de te dikke ijsberg.” Er wordt geschat dat 91 procent van de volwassenen – negen op de tien van ons – en 69 procent van de kinderen in de Verenigde Staten te dik is, een aandoening die wordt gedefinieerd als het hebben van ‘overtollig lichaamsvet dat voldoende is om de gezondheid te schaden’. Dit kan zelfs voorkomen bij personen die “een normaal gewicht hebben en niet zwaarlijvig zijn, vaak als gevolg van overtollig buikvet.” De manier om te bepalen of u te dik bent, is als uw middelomtrek meer dan de helft van uw lengte bedraagt. Wat veroorzaakt deze epidemie? Zoals ik bespreek in mijn video Leidt suiker tot gewichtstoename?Een primaire oorzaak kan de toegevoegde suikers zijn aan het eten.
Een eeuw geleden was suiker dat wel aangekondigd als een van de goedkoopste vormen van calorieën in het dieet. Slechts tien cent suiker kan duizenden calorieën opleveren. Dr. Fredrick Stare, “Harvards suiker-duwende voedingsdeskundige,” borstelig bij de term ‘lege calorieën’ staat dat de calorieën in suiker zitten waren “niet leeg maar vol energie” – met andere woorden, vol calorieën, waar we nu te veel van binnenkrijgen. Het overgewicht van de Amerikaanse bevolking komt overeen tot gemiddeld een dagelijks overschot van 350 tot 500 calorieën. Dus, “om de obesitas-epidemie terug te draaien,” is dat het aantal calorieën dat we moeten verminderen, maar welke calorieën moeten we verminderen? Zoals je hieronder kunt zien en op 1:33 in my videode meerderheid van de Amerikanen die mislukking om aan de suikerlimiet van de voedingsrichtlijnen te voldoen, moet je elke dag ongeveer zoveel calorieën aan toegevoegde suikers binnenkrijgen: vijfentwintig theelepels toegevoegde suikers is ongeveer 400 calorieën.
Er zijn die-hard suikerverdedigers. James Rippe bijvoorbeeld zou naar verluidt 40.000 dollar per maand hebben gekregen van de fructose-glucosestroopindustrie – en dat kwam bovenop de 10 miljoen dollar die deze industrie verdiende. betaald voor zijn onderzoek. Zelfs dr. Rippe beschouwt het “onbetwistbaar is dat suikers… bijdragen aan zwaarlijvigheid. Het staat ook buiten kijf dat suikerreductie deel moet uitmaken van elk afslankprogramma.” En van alle bronnen van calorieën ook begrenzingOmdat suiker alleen maar lege calorieën is en geen essentiële voedingsstoffen bevat, “is het verminderen van de suikerconsumptie uiteraard het beste beginpunt.” En nogmaals, dit is wat de onderzoekers, gefinancierd door onder meer Dr. Pepper en Coca-Cola, zeggen. De hoofdauteur van ‘Dietary Sugar and Body Weight: Have We Reached a Crisis in the Epidemic of Obesity and Diabetes?…’, Richard Kahn, is berucht om zijn verdediging van de American Beverage Association – de frisdrankindustrie – en hij was destijds hoofd wetenschap bij de American Diabetes Association ondertekend een sponsorovereenkomst ter waarde van een miljoen dollar met ‘s werelds grootste snoepbedrijf. “Misschien moet de American Diabetes Association zichzelf hernoemen tot American Junk Food Association”, zei de directeur van een consumentenorganisatie. Wat verwacht je van een organisatie die is opgericht met financiering uit de farmaceutische industrie?
Het komt erop neer dat “gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken show dat het verhogen van de suikerinname de energie- (calorie-)inname verhoogt” en “het verhogen van de suikerinname Leidt tot lichaamsgewichtstoename bij volwassenen, en… suikerreductie leidt tot gewichtsverlies bij kinderen.” Bijvoorbeeld wanneer onderzoekers gerandomiseerd Als mensen hun inname van tafelsuiker wilden verhogen of verlagen, kwam de groep met toegevoegde suikers in tien weken ongeveer drie en een half pond aan, terwijl de groep met verminderde suikers ongeveer twee en een half pond verloor. Een systematische review en meta-analyse van al dergelijke ad libitum dieetstudies – real-life studies waarbij de suikerniveaus hoog waren veranderd maar mensen konden verder eten wat ze wilden – ontdekten dat een verminderde inname van suikers uit de voeding resulteerde in een afname van het lichaamsgewicht, terwijl ‘een verhoogde inname van suikers gepaard ging met een vergelijkbare gewichtstoename’. De onderzoekers ontdekten dat, “gezien de snelle gewichtstoename die optreedt na een verhoogde inname van suikers, het redelijk lijkt om te concluderen dat advies met betrekking tot de inname van suikers een relevant onderdeel is van een strategie om het hoge risico op overgewicht en obesitas in de meeste landen te verminderen. .” Dat wil zeggen, het is redelijk om mensen te adviseren hun suikerconsumptie te verminderen.
Bevindingen uit observationeel onderzoek hebben was echter ‘dubbelzinniger’, waarbij er een verband werd gevonden tussen zwaarlijvigheid en de inname van gezoete dranken, maar er geen consistente correlaties konden worden aangetoond met de consumptie van suikerhoudend voedsel. De meeste van dergelijke onderzoeken zijn echter gebaseerd op zelfgerapporteerde gegevens, en “het is waarschijnlijk dat dit vooroordelen heeft geïntroduceerd, vooral omdat is gebleken dat onderrapportage over voeding vaker voorkomt onder mensen met obesitas en dat suikerrijke voedingsmiddelen het vaakst ondergerapporteerd worden. .” Men kan echter sporen van sucrose in de urine meten, wat een objectieve maatstaf geeft voor de daadwerkelijke suikerinname en ook bijdragen van andere zoetstoffen zoals fructose-glucosestroop uitsluit. Toen onderzoekers dit deden, deden ze dat ontdekt dat de suikerinname inderdaad niet alleen geassocieerd is met een grotere kans op zwaarlijvigheid en een grotere tailleomtrek op basis van een momentopname in de tijd, maar dat dat ook werd aangetoond gezien in een prospectief cohortonderzoek in de loop van de tijd. “Met behulp van sucrose via de urine als maatstaf voor de inname van sucrose,” ontdekten onderzoekers dat “deelnemers in het hoogste versus het laagste kwintiel (vijfde) voor de inname van sucrose een 54% groter risico hadden op overgewicht of obesitas.”
“Ontkennen bewijs dat suikers schadelijk zijn voor de gezondheid heeft altijd centraal gestaan in de verdediging van de suikerindustrie.” Maar toen het bewijs is Onmiskenbaar schakelt het, net als het verband tussen suiker en gaatjes, over van ontkenning naar afleiding, alsof het probeert de aandacht af te leiden van het beperken van de inname naar het bedenken van een soort ‘vaccin tegen tandbederf’. Het lijkt erop dat we dat hebben gedaan bereikt een soortgelijk punt geldt voor obesitas, waarbij mensen als het Sugar Bureau overstappen van ontkenning naar afwijzing door onderzoek te laten doen dat suggereert dat zwaarlijvige individuen geen baat zouden hebben bij afvallen, een standpunt tegengesproken door honderden onderzoeken verspreid over vier continenten waarbij meer dan tien miljoen deelnemers betrokken waren.
Voor meer informatie over de invloed van Big Sugar, ga naar De suikerindustrie probeert de wetenschap te manipuleren.
Mogelijk ben je ook geïnteresseerd in enkele van mijn andere populaire video’s over suiker. Zie gerelateerde video’s hieronder.
<